מנעול חשמלי

אז מה זה בעצם מנעול חשמלי?

מנעולים חשמליים הם בניגוד למנועלים הפיזיים שאנו פותחים הם פועלים באופן חשמלי מלא
כדי לא לסובב מפתח בתוך המנעול, כל בעל הרשאה יכול לבצע פתיחה או נעילה של הדלת באמצעות מספר אמצעים אלקטרוניים שמפעילים זרם חשמלי שפועל ישירות על המנעול.

למעשה, המנעול החשמלי פועל בדיוק כמו מנעולים אחרים מבחינת מנגנון. הוא כולל לשונית או בריחים שנכנסים לפתחים בתוך המשקוף לצרכי נעילה ויוצאים מהם בפתיחה. ההבדל נעוץ אך ורק בעובדה שאין שום מפתח והשליטה על המנעול נעשית באמצעים אחרים.

היתרונות המנעול החשמלי

ישנם מספר יתרונות חשובים שהופכים את המנעולים החשמליים לכל כך מבוקשים:

✔️ אין צורך במפתח

✔️ ירידה באחוזי התקלות 

✔️ מערכת ניהול מרחוק/הרשאות ושינויים מרחוק

אילו סוגים של מנעולים חשמליים ניתן למצוא?

במנעולים חשמליים ישנם שני סוגים:

  • Normally Closed – מנעולים אלו הינם בעלי מנגנון טריקה. כלומר, סגירת הדלת גורמת ללשונית להיכנס בתוך הגומחה שלה ולנעול את הדלת. רק כאשר יועבר זרם חשמלי במנגנון של המנעול, הלשונית תשתחרר ותיפתח.
  • Normally Open – אלו מנעולים שעובדים בכיוון ההפוך, כלומר, הדלת אינה ננעלת כאשר היא נטרקת אלא נשארת פתוחה, כל עוד לא מועבר זרם חשמלי במנגנון לשם ביצוע הנעילה.

הסוג הראשון הוא הנפוץ ביותר ולמעשה מאפשר למי שנמצא בצד הפנימי של הדלת לפתוח אותה באמצעות ידית, כאשר מי שנמצא בצד החיצוני של הדלת יכול להשתמש באחד מהאמצעים שאמורים לגרום לפתיחת הדלת (ר' בהמשך).

יש לציין כי קיים סוג נוסף שעליו נפרט בדף מנעול מגנטי, שפועל בצורה שונה אך יעיל באותה המידה.

אפשרויות השליטה על המנעול

אתם בוודאי סקרנים לדעת כיצד שולטים על המנעול החשמלי וגורמים לזרם החשמלי להתחיל לפעול. ובכן, ישנן מספר אפשרויות שליטה אשר ניתנות לבחירה בעת רכישת המנעול, להלן הנפוצות שבהן:

  • מנעול חשמלי עם קודן 
  • מנעול חשמלי אלחוטי
  •  מנעול חשמלי עם אינטרקום לדלת בניין
  •  מנעול חשמלי עם כרטיס 
  • מנעול חשמלי עם טביעת אצבע (ביומטרי)
Scroll to Top